Naša priča

Naša priča je počela 2007. godine i to sa jednostavnim izazovom – da li možemo da kreiramo tehnologiju koja zadovoljava svakodnevne potrebe poslovnih korisnika i približava poslovne informacije ljudima kojima su potrebne? 

Izabrali smo dva pristupa rešavanju ovog izazova: naprednu analitiku i maloprodaju. Odmah smo dogovorili sastanak sa ključnim ljudima iz posla – u maloprodaji: Direktorima preduzeća, finansijskim direktorima, mnadžerima prodavnica, i u analitici – direktorima marketinga, vlasnicima brendova i ekspertima za prodaju. Potrebe koje su nam predočili ovi eksperi za poslovne procese su osnova kako tehnologije tako i sadržaja ugrađenog u naše rešenje.

Od tada, svakom novom verzijom naših rešenja,  proaktivno pristupamo rešavanju rastućih potreba korisnika. Kompleksnost i sofisticiranost tehnologije ne utiče na jednostavnost upotrebe i implementacije. Upravo je to ono što se trudimo d ademonstriramo svakom našem klijentu.

I, da dodamo, naša svakodnevna misija pomoći ljudima da vIde i razumeju informacije otvara nove frontove i izazove.

Na čelu tima


Milan Bjeloglav (Generalni direktor, suosnivač)

Milan je proveo punu deceniju vodeći strategijske projekte za SAP Americu I SAP AG Nemačka. Bavi se razvojem rešenja iz oblasti Big Data, marketinških istraživanja i kompletnih sistema za maloprodaju od 1999 godine. Arhitekta IT rešenja koji je projektovao SAP rešenja, CBS BrandPulse I CBS Retail Connect. Uvek je usmeren da zadovolji poslovne zahteve u potpunosti tehničkim rešenjima koja su laka za korišćenje I implementaciju. Završio je matematičku gimanziju i potom diplomirao informacione sisteme na faktultetu organizacionih nauka.Dragiša Bjeloglav (strategijski savetnik, suosnivač)

Statističar, suosnivač I menadžer vodeće agencije za istraživanje tržišta u regionu (nekada Strategic Marketing, danas Ipsos Adria). Od osamdesetih godina pružao konsultantske usluge u oblasti statistike Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, Svetskoj banci, UNICEF-u I EuroStat-u kao vodeći ekspert iz oblasti statistike na Balkanu. Zamenik direktora Jugoslovenskog zavoda za statistiku od 1984. – 1998. Dragiša je odigrao vodeću ulogu u stvaranju  CBS-ove anačlitičke platforme. Radeći sa stručnjacima za marketing, finansijskim stručnjacima, direktorima korporacija I drugim korisnicima, on je njihove potrebe za  statističkim analizama ugradio u CBS rešenja. Nosilac zvanja magistra statistike.Boris Manola (Direktor razvoja, suosnivač)

Technički / programerski guru koji je već sa 16 godina prepoznat kao vrhunski programert (kada je postao član Jugoslovenske reprezentacije u programiranju). Postao je stručnjak širok spektar tehnologija od Microsofta i Borlada do Jave i open source. Boris je projektovao CBS okruženje kao mešavinu najboljih tehnologija sa strane servera i krajnjeg korisnika. Rezultat toga je visoko prilagodljiva softverska platforma čija implementacija omogućava značajne uštede u vremenu i novcu.